Sposób przygotowania:
Pyszny sernik pieczony na wafelkowym spodzie
Wszystkie składniki temperatura pokojowa.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, sok z wyciśniętej pomarańczy i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć do białości z 3 minuty.
Przez praskę do ziemniaków przetrzeć twaróg półtłusty. Do masy jajecznej, dodać jogurt gęsty, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
Dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową i wmieszać mikserem w masę serową.
Silikonowa forma 26 cm i keksówka 22 cm (mała do pracy męża). Na dno pokruszyć wafelki waniliowe.
Masę serową wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół z 50 minut, jeśli patyczek jest wilgotny po włożeniu to z 8 minut na termoobiegu na 160C, w foremkach sernik wystudzić dobrze.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem i kroić na porcje.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, sok z wyciśniętej pomarańczy i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć do białości z 3 minuty.
Przez praskę do ziemniaków przetrzeć twaróg półtłusty. Do masy jajecznej, dodać jogurt gęsty, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
Dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową i wmieszać mikserem w masę serową.
Silikonowa forma 26 cm i keksówka 22 cm (mała do pracy męża). Na dno pokruszyć wafelki waniliowe.
Masę serową wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół z 50 minut, jeśli patyczek jest wilgotny po włożeniu to z 8 minut na termoobiegu na 160C, w foremkach sernik wystudzić dobrze.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem i kroić na porcje.