Sposób przygotowania:
Sernik z kaszą manną
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i cukier i mieszamy. Następnie rozpuszczamy masło w mikrofalówce i lekko ciepłe dodajemy do masy sernikowej. Mieszamy dokładnie i na koniec wsypujemy kaszę manną. Mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i zimne ciasto polewamy polewą i posypujemy posypką.
Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i cukier i mieszamy. Następnie rozpuszczamy masło w mikrofalówce i lekko ciepłe dodajemy do masy sernikowej. Mieszamy dokładnie i na koniec wsypujemy kaszę manną. Mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i zimne ciasto polewamy polewą i posypujemy posypką.