Sposób przygotowania:
Sernik Ryzyka
Biszkopt: Śliwki pokroić na kawałki i wymieszać z bułką tartą. Białka ubić , dodać cukier a gdy się rozpuści dodać żółtka i ubijać na puszystą pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jaj. Wrzucić bakalie i delikatnie wymieszać. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec.
Masa: 1 szkl syropu zagotować z cukrem a w 1/2 szkl syropu wymieszać mąkę i wlać do gotującego się syropu - ugotować kisiel i ostudzić. Ananasa pokroić w kostkę. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny kisiel na końcu wymieszać z ananasem.
Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem następnie dodać ser i olej . Budynie rozpuścić w mleku i wlać do sera.
Śmietanę ubić i wymieszać z serem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem.
Herbatniki ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wylać masę serową. Piec ok 1 h w temp 180 stopni.
Przełożenie: Biszkopt bakaliowy- masa- sernik odwrócony do góry herbatnikami - biała czekolada - płatki migdałowe.
Masa: 1 szkl syropu zagotować z cukrem a w 1/2 szkl syropu wymieszać mąkę i wlać do gotującego się syropu - ugotować kisiel i ostudzić. Ananasa pokroić w kostkę. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny kisiel na końcu wymieszać z ananasem.
Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem następnie dodać ser i olej . Budynie rozpuścić w mleku i wlać do sera.
Śmietanę ubić i wymieszać z serem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem.
Herbatniki ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wylać masę serową. Piec ok 1 h w temp 180 stopni.
Przełożenie: Biszkopt bakaliowy- masa- sernik odwrócony do góry herbatnikami - biała czekolada - płatki migdałowe.
kinga66
ciasteczka
Czekoladka 2