Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik Ryzyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto na bakaliowym spodzie z masą z ananasami z kremowym sernikiem pieczonym na herbatnikach polany białą czekoladą i posypany płatkami migdałowymi.

Sernik Ryzyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik Ryzyka

Biszkopt

Masa

Sernik

  • 1 kg sera mielonego
  • 1,5 szkl cukru
  • 8 jajek
  • 1 szkl oleju
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szkl mleka
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • kakaowe herbatniki

Polewa

Sposób przygotowania:

Sernik Ryzyka
Biszkopt: Śliwki pokroić na kawałki i wymieszać z bułką tartą. Białka ubić , dodać cukier a gdy się rozpuści dodać żółtka i ubijać na puszystą pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jaj. Wrzucić bakalie i delikatnie wymieszać. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec.

Masa: 1 szkl syropu zagotować z cukrem a w 1/2 szkl syropu wymieszać mąkę i wlać do gotującego się syropu - ugotować kisiel i ostudzić. Ananasa pokroić w kostkę. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny kisiel na końcu wymieszać z ananasem.

Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem następnie dodać ser i olej . Budynie rozpuścić w mleku i wlać do sera.

Śmietanę ubić i wymieszać z serem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem.

Herbatniki ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wylać masę serową. Piec ok 1 h w temp 180 stopni.

Przełożenie: Biszkopt bakaliowy- masa- sernik odwrócony do góry herbatnikami - biała czekolada - płatki migdałowe.   
Sernik Ryzyka
Składniki na biszkopt przygotować według przepisu i upiec
Sernik Ryzyka
Margarynę utrzeć z kisielem dodać ananasy
Sernik Ryzyka
Składniki na sernik utrzeć i wymieszać upiec
Sernik Ryzyka
Na biszkopt wyłożyć masę przykryć sernikiem polać białą czekoladą i posypać płatkami

Tagi:

sernik