Sposób przygotowania:
Pyszny sernik pieczony z kulkami w czekoladzie
Cukier, żółtka, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel" z 3 minuty na najwyższych obrotach. Dodać twaróg z wiaderka, budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem "krótko" połączyć składniki.
Pianę ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej, wsypać kulki wafelkowe w czekoladzie i dużą łyżką wmieszać pianę z kulkami w masę serową, bez miksera.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki, wylać masę serową, wygładzić wierzch.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, sernik w formie wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Pianę ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej, wsypać kulki wafelkowe w czekoladzie i dużą łyżką wmieszać pianę z kulkami w masę serową, bez miksera.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki, wylać masę serową, wygładzić wierzch.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, sernik w formie wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
ciasteczka
Czekoladka 2