Sposób przygotowania:
Pyszny, wilgotny, kremowy sernik bez spodu
Składniki temperatura pokojowa= białka ubić na sztywną pianę, żółtka w misce utrzeć z cukrem, sokiem z cytryny, miękkim masłem z 2 minuty na najwyższych obrotach. Dodać ser z wiaderka, budyń waniliowy, kaszę manną i połączyć składniki. W rozdrabniaczu zmiksować kawałki czekolady. Dodać do masy serowej pianę ubitą i czekoladę rozdrobnioną, na najniższych obrotach wmieszać pianę w masę serową.
Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać masę serową, piec w nagrzanym piekarniku na 190C góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka na środku sernika, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać masę serową, piec w nagrzanym piekarniku na 190C góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka na środku sernika, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.