Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu
Do miski włożyć schłodzone masło i miksować na najwyższych obrotach ok. 4 min. Do utartego na pulchną masę masła wsypać do smaku cukier puder i ponownie całość zmiksować do połączenia się składników.
Dodawać do masła stopniowo po łyżce zmielony twaróg i serek, cały czas miksując na średnich obrotach.
Gdy masło połączy się z serkiem dodawać po jednym jajku i wlać olejek.
Na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszać całość.
Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem. Pieczemy w temp. 170 c przez 50-60 min.
Dodawać do masła stopniowo po łyżce zmielony twaróg i serek, cały czas miksując na średnich obrotach.
Gdy masło połączy się z serkiem dodawać po jednym jajku i wlać olejek.
Na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszać całość.
Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem. Pieczemy w temp. 170 c przez 50-60 min.