gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pyzy z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne pyzy z mięsem drobiowo-wieprzowym z warzywami takim i jak dynia, marchewka, pietruszka i cebula.

Pyzy z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem i warzywami

 

  • ciasto ziemniaczane;
  • 2 kg ziemniaków,
  • 1 kg mąki,
  • 4 jajka,
  • sól do smaku
  • nadzienie;
  • 400g ugotowanego mięsa drobiowego,
  • 200g ugotowanego mięsa wieprzowego,
  • 150g dyni,
  • 2 marchewki średnie,
  • 1 mała pietruszka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 małe cebule,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majeranek ok 2 łyżeczek wg uznania,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem i warzywami
Ziemniaki gotujemy osolamy. Przestudzone mielimy przez maszynkę. Marchewkę i pietruszkę gotujemy do miekkości. Dynię także gotujemy do miękkości ale tak aby się nie rozgotowała kilka minut. Mięso, marchew, pietruszkę, dynię, cebulę i czosnek mielimy przez maszynkę. Do ziemniaków dodajemy jajka i mąkę dokładnie zagniatamy. Z kg mąki zostawiamy ok pół szklanki do obtoczenia pyz. Mięso z warzywami przyprawiamy. z ciasta formujemy placki wkładamy mięso z formujemy kulki wielkości dużej mandarynki i obtaczamy w mące. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min. Podajemy z podsmażoną cebulą. Smacznego. 
Pyzy z mięsem i warzywami
marchewkę, pietruszką i dynię gotujemy do miękkości.
Pyzy z mięsem i warzywami
mięso mielimy wraz zz ugotowamyni warzywami, cebulą i czosnkiem.
Pyzy z mięsem i warzywami
ugotowane ziemniaki mielimy dodajemy jajka i mąkę zagniatamy.
Pyzy z mięsem i warzywami
formujemy kulki nadziewamy mięsem i obtaczamy a mące, gotujemy.