Sposób przygotowania:
Pyzy z sosem a la mysliwskim
Czosnek i cebulę posiekać, podsmażyć na patelni, na odrobinie oleju.
Kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, dorzucić do zeszklonego czosnku i cebuli. Podlać odrobiną wody, smażyć.
Gdy kiełbasa się lekko zrumieni, dorzucić kukurydzę, dodać wodę by zakryła dno, przykryć pokrywką, dusić do momentu kiedy ogórek zmięknie.
Sos pomidorowo-paprykowy rozpuscić wg opakowania. Wlać na patelnię, wymieszać z resztą składników, podgrzewać na patelni do momentu zgęstnienia.
Pyzy odparować wg instrukcji na opakowaniu.
Kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, dorzucić do zeszklonego czosnku i cebuli. Podlać odrobiną wody, smażyć.
Gdy kiełbasa się lekko zrumieni, dorzucić kukurydzę, dodać wodę by zakryła dno, przykryć pokrywką, dusić do momentu kiedy ogórek zmięknie.
Sos pomidorowo-paprykowy rozpuscić wg opakowania. Wlać na patelnię, wymieszać z resztą składników, podgrzewać na patelni do momentu zgęstnienia.
Pyzy odparować wg instrukcji na opakowaniu.