ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Quasadilla jak z Hiszpanii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Quasadilla jak z Hiszpanii. Pyszne, inne wydanie piersi z kurczaka. Dla tych, którzy lubią można dodać jeszcze kukurydzę konserwową.

Quasadilla jak z Hiszpanii

Składniki:

Quasadilla jak z Hiszpanii

 

  • Pierś z kurczaka
  • tortilla
  • cebula
  • pomidor
  • ser żółty
  • natka pietruszki
  • śmietana 18 %
  • przyprawa curry, przyprawa gyros
  • gotowy sos słodko-kwaśny
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Quasadilla jak z Hiszpanii
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Gdy kurczak jest już zarumieniony posypujemy przyprawą gyros i curry. Placek- tortillę przecinamy na pół. Na jedną połowę kładziemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wystudzonego kurczaka i plaster sera żółtego. Przykrywamy calość drugą częścią tortilli i wkładamy do piekarnika, lub mikrofali, żeby podgrzać placki i żeby ser się rozpuścił. Po wyciągnięciu polewamy śmietaną, odrobiną sosu słodko-kwaśnego i natką pietruszki. PYCHA :)