Sposób przygotowania:
Quesadillas z indykiem marynowanym
Do miski wkładamy pokrojoną pierś z indyka, musztardę z czerwonym winem, kumin, chilli i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i mieszamy. Odkładamy na bok żeby mięso się kilka minut marynowało. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy kawałki indyka. Po ok. 2 min odwracamy je na drugą stronę, smażymy tyle samo, po czym dodajemy pokrojoną marynowaną papryke, posiekaną pietruszkę, chwilkę mieszamy i studzimy, przekładamy do miski. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i kładziemy jedną tortillę, wokół rantu obkładamy plastry sera aby zachodził na siebie. Rozkładamy indyka na środku, na mięsie kładziemy jeszcze 3 plastry sera, przykrywamy drugim plackiem tortilli. Dociskamy ręką i zostawiamy na 2 minuty upewniając się, że nic się nie przypali. Następnie ostrożnie odwracamy quesadille na drugą stronę. Znów dociskamy i zostawiamy na 1-2 minuty. Zdejmujemy z patelni i kroimy na desce na 6 trójkątów. Podajemy oblane keczupem lub z sosem np. salsą.