Sposób przygotowania:
Quesadilla z kurczakiem i sosem
Pierś z kurczaka pokroić na paseczki. Kostkę Rosół z kury rozkruszyć, dodać olej, zielony sos chili oraz pieprz. Wymieszać i połączyć razem z pokrojoną piersią z kurczaka. Mięso wstawić na 50 minut do lodówki. Potem mięso obsmażyć na rumiano na oleju. Pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półkrążki, kukurydzę osączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa wymiesać z pieprzem i startym serem. Jedną tortillę ułożyć na suchej patelni, wyłożyć połowę masy warzywno-serowej i połowę usmażonego kurczaka. Przykryć drugą tortillą i smażyć na małym ogniu, aż dolna tortilla się zrumieni. Potem przełożyć na drugą stronę i również przyrumienić. Zdjąć z patelni i pokroić na trójkąty. Z pozostałymi składnikami postąpić tak samo jak z pierwszą częścią. Sos: Majonez połączyć z jogurtem naturalnym. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszać razem z przyprawami.