goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Quiche cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolejna, smaczna. Niby zwykła cebulowa, jednak niepowtarzalny smak nadały rodzynki.

Quiche cebulowa

Składniki:

Quiche cebulowa

 

 

  • farsz:
  • cebula 70 dag
  • jaja 5 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • rodzynki 2 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • kminek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Quiche cebulowa
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Formujemy kule i na 30 minut wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do formy. Cebulę siekamy. Dodajemy do niej rodzynki, przyprawy i dokładnie mieszamy. Farsz przekładamy na ciasto. Jajka mieszamy ze śmietaną i zalewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w 220 stopniach.