Sposób przygotowania:
Quiche z tuńczykiem i owocami morza
Ser mozzarella lekko zmrozić, potem drobno zetrzeć na tarce warzywnej albo posiekać w rozdrabniaczu. Ser cheddar zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Jajka zmiksować ze śmietaną oraz przyprawami i połączyć z rozdrobnionymi serami - wymieszać.
Kruchym ciastem wyłożyć szczelnie foremkę (można wcześniej położyć papier do pieczenia) -
podpiec 10 minut w 200*C.
Mieszankę owoców morza wysypać na sitko i przelać dużą ilością wrzątku, po czym dokładnie odsączyć.
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozłożyć na ostudzonym kruchym cieście, następnie wyłożyć mieszankę osączonych owoców morza.
Posypać solą czosnkową, świeżo zmielonym pieprzem oraz ulubionymi ziołami.
Zalać masą jajeczno-serową.
Zapiekać ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C, aż wierzch się zarumieni.
Podawać z sosem czosnkowo-jogurtowym albo z ulubionym ketchupem.
Jajka zmiksować ze śmietaną oraz przyprawami i połączyć z rozdrobnionymi serami - wymieszać.
Kruchym ciastem wyłożyć szczelnie foremkę (można wcześniej położyć papier do pieczenia) -
podpiec 10 minut w 200*C.
Mieszankę owoców morza wysypać na sitko i przelać dużą ilością wrzątku, po czym dokładnie odsączyć.
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozłożyć na ostudzonym kruchym cieście, następnie wyłożyć mieszankę osączonych owoców morza.
Posypać solą czosnkową, świeżo zmielonym pieprzem oraz ulubionymi ziołami.
Zalać masą jajeczno-serową.
Zapiekać ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C, aż wierzch się zarumieni.
Podawać z sosem czosnkowo-jogurtowym albo z ulubionym ketchupem.