Sposób przygotowania:
Quiche z kurczakiem1
ciasto:
Składniki ciasta zagniatamy na jednolite ciasto. Chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. Rozwałkowujemy, nawijamy na wałek i nakładamy na formę do tarty wysmarowana masłem. Odcinamy nadmiar wystający za foremkę. przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i wysypujemy na niego suchą fasolę lub groch. Podpiekamy wstępnie przez 20 minut w temperaturze 180 stopni
nadzienie: W międzyczasie zeszklić cebulkę wcześniej pokrojoną w piórka i wyłożyć na ciasto.
2
Na patelni na której smażyliśmy cebulkę podsmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w drobną kostkę. Doprawić solą i pieprzem.
3
Na kurczaku ułożyć pokrojone suszone pomidory oraz oliwki.
4
Śmietankę wymieszać z jajkami, solą, pieprzem, gałką i przeciśniętym czosnkiem. Wlać do formy.
5
Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
Smacznego!
marietta
Magdalena88
Holly
Marika-