Sposób przygotowania:
Spaghetti bazyliowe z oliwkami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszli. Pod koniec dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę.
Bazylię myjemy, osuszamy i wrzucamy do cebuli. Dusimy przez kilka minut, a następnie miksujemy na jednolitą masę.
Dodajemy oliwki pokrojone w plasterki. Doprawiamy pieprzem i solą.
Wrzucamy na patelnię makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym serem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszli. Pod koniec dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę.
Bazylię myjemy, osuszamy i wrzucamy do cebuli. Dusimy przez kilka minut, a następnie miksujemy na jednolitą masę.
Dodajemy oliwki pokrojone w plasterki. Doprawiamy pieprzem i solą.
Wrzucamy na patelnię makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym serem.