Sposób przygotowania:
Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosieETAP 1:
Mięso kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:
Brokuł myjemy, kroimy na mniejsze różyczki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
ETAP 3:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki na mniejsze kawałki. Przesmażamy na odrobinie oleju.
ETAP 4:
Na rozbitym mięsie rozkładamy pieczarki z cebulą oraz przekrojone na plastry brokuły.
Dociskamy farsz do schabu.
ETAP 5:
Zwijamy w roladki, obwiązujemy nićmi. Wierzch roladek obsypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy je na rozgrzanej patelni na rumiano i do miękkości. Zdejmujemy.
ETAP 6:
Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy bulion. Dokładamy starty żółty ser, oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i lubczykiem.
Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając do momentu zgęstnienia sosu. Roladki przekładamy do sosu i jeszcze chwilkę dusimy.
Magdalena88
Marika-
niezły kąsek
VioletoweKucharzenie
To prawda lubimy roladki :-)
VioletoweKucharzenie
Polecam i smacznego!
VioletoweKucharzenie
Dziekuję za miłe słowa! Polecam i smacznego!