Sposób przygotowania:
Rabarbarowy cobbler idealny na majówkęETAP 1:
Przygotuj dwa naczynia do zapiekania, dno oraz boki posmaruj masłem. Składniki na ciasto umieść w dużej misce i szybko zagnieć. Ciasto będzie bardziej zwarte niż kruszonka ale nie martw się jeśli nie zagnieciesz go w gładką kulę.
Rabarbar oczyść, umyj, pokrój na grube plasterki. Rabarbar rozdziel równo do obu naczyń, posyp po łyżce cukru trzcinowego i po łyżeczce galaretki.
Ciasto porwij na małe kawałeczki i wyłóż na rabarbar. Wierzch możesz delikatnie posypać cukrem trzcinowym. Naczynia wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz przez 30 minut aż wierzch ładnie się zrumieni.
Cobbler wspaniale smakuje na ciepło, lekko oprószony cukrem pudrem lub na zimno.
SylaUla