Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Z drożdży,mleka i cukru robimy zaczyn i pozostawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski,wbijamy jajka,dodajemy zaczyn i zagniatamy ciasto,na końcu dodajemy roztopioną i ostudzona margarynę,ponownie zagniatamy. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy do formy (25x40 cm)wyłożonej papierem do pieczenia, nożem nacinamy ciasto w kilku miejscach. Rabarbar kroimy w słupki i układamy jeden koło drugiego na wyłożonym cieście.
Z podanych składników rzygotowujemy kruszonkę i posypujemy równomiernie wierzch ciasta. Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy do formy (25x40 cm)wyłożonej papierem do pieczenia, nożem nacinamy ciasto w kilku miejscach. Rabarbar kroimy w słupki i układamy jeden koło drugiego na wyłożonym cieście.
Z podanych składników rzygotowujemy kruszonkę i posypujemy równomiernie wierzch ciasta. Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
testing223
testing223