paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rabarbarowo- śmietanowy torcik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczny torcik na zimno z biszkoptami i kremem rabarbarowym

Rabarbarowo- śmietanowy torcik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbarowo- śmietanowy torcik

 

  • biszkopty podłużne
  • 3 łyżeczki żelatyna
  • 1 szklanka śmietana kremowa 30%
  • 3 sztuki łodygi rabarbaru
  • 3/4 szklanki sok jabłkowy
  • 1-2 szklanki cukier trzcinowy brązowy

Sposób przygotowania:

Rabarbarowo- śmietanowy torcik
Do rondla wlać sok jabłkowy i wsypać cukier zagotować aż cukier się rozpuści. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( 4 łyżki wody). Łodygi rabarbaru obrać i pokroić na mniejsze kawałki dodać do soku z cukrem i gotować aż rabarbar będzie miękki. Rabarbar zdjąć z ognia dodać żelatynę i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić i dodać do niej zimną masę z rabarbaru, wymieszać. Formę wyłożyć folią spożywczą i na bokach ułożyć biszkopty tworząc ścianę. Do środka wlać przygotowany krem i pozostawić w lodówce kilka godzin.
Rabarbarowo- śmietanowy torcik
Do rondla wlać sok jabłkowy i wsypać cukier zagotować aż cukier się rozpuści
Rabarbarowo- śmietanowy torcik
Łodygi rabarbaru obrać i pokroić na mniejsze kawałki dodać do soku z cukrem i gotować aż rabarbar będzie miękki.
Rabarbarowo- śmietanowy torcik
Śmietanę ubić i dodać do niej zimną masę z rabarbaru, wymieszać.
Rabarbarowo- śmietanowy torcik
Formę wyłożyć folią spożywczą i na bokach ułożyć biszkopty tworząc ścianę.

Tagi:

biszkopt