Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Raclette z kiełbasą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i smaczna przekąska, a do tego sposób na miłe spędzenie czasu z rodziną i znajomymi

Raclette z kiełbasą i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Raclette z kiełbasą i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Raclette z kiełbasą i warzywami
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w łupinkach do miękkości, odcedzamy, studzimy. Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w cienkie półtalarki lub ćwiartki talarków. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelenkach do raclette układamy pokrojone w cienkie plastry ziemniaki, na nie pieczarki i cukinię. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy cienkimi plastrami kiełbasy żywieckiej i sera. Posypujemy roztartymi ziołami prowansalskimi. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
Raclette z kiełbasą i warzywami
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w łupinkach do miękkości, odcedzamy, studzimy. Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w cienkie półtalarki lub ćwiartki talarków. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki.
Raclette z kiełbasą i warzywami
Na patelenkach do raclette układamy pokrojone w cienkie plastry ziemniaki, na nie pieczarki i cukinię. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy cienkimi plastrami kiełbasy żywieckiej i sera.