Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Raclettowe pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Z przygotowaniem tych pieczarek poradzi sobie nawet dziecko, a ich smak jest obłędny

Raclettowe pieczarki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Raclettowe pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Raclettowe pieczarki
Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Odcinamy ogonki, obieramy ze skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej pieczarce układamy po 1 jednym plasterku sera, pokrojonego na mniejsze kawałki. Posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi. Zapiekamy na patelenkach do raclette do czasu rozpuszczenia się sera. Podajemy z ketchupem lub np. sosem czosnkowym.
Raclettowe pieczarki
Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Odcinamy ogonki, obieramy ze skórki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Raclettowe pieczarki
Na każdej pieczarce układamy po 1 jednym plasterku sera, pokrojonego na mniejsze kawałki. Posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi.