głodomorekN

głodomorekN

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepsze.....;-) można je jeść i jeść....ze szklanką gorącego mleka....

Racuchy

Składniki:

Racuchy

 

  • 3 dag drożdży
  • 1/2 szkl.cukru
  • 1 szkl.mleka
  • 3 jajka
  • 2,5 szkl.mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Racuchy
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku *nie gorącym*. Mąkę przesiać, wlać rozczyn, dodać cukier i jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Przykryć ręczniczkiem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po jakimś czasie, gdy ciasto będzie rosło, uklepać je i dalej pozostawić do wyrośnięcia. Racuchy formować na kotlety mielone i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, pilnując rzeczy się nie przypaliły. Usmażone posypać cukrem. Polecam jeść je z ciepłym mlekiem.

Tagi:

jajko jajka