mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Racuchy 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

racuchy, smaczne szybkie i pożywne

Racuchy 4.

Składniki:

Racuchy 4.

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki kefiru
  • 1 jajko
  • proszek do pieczenia
  • 2 jabłka
  • cukier puder -nie jest konieczny

Sposób przygotowania:

Racuchy 4.
Przygotuj miskę, wsyp do niej mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, jajko i kefir. Wymieszaj dokładnie i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Umyj jabłka i obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój na małe, cienkie plasterki. Dodaj je do przygotowanego wcześniej ciasta i wymieszaj. Przygotuj patelnię i nalej na nią odrobinę oleju, usmaż na nim placuszki. Gdy będą gotowe, zdejmij z ognia i odsącz z tłuszczu. Przed podaniem można udekorować cukrem pudrem.