madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Racuchy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja córcia uwielbia racuchy, więc często je robię.

Racuchy 4

Składniki:

Racuchy 4

 

Sposób przygotowania:

Racuchy 4
Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Gdy rozczyn nam wyrośnie dodajemy mąkę, jajka, cukier waniliowy oraz cukier kryształ, resztę mleka. Wyrabiamy chwilę ciasto. Następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę i jeszcze raz bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie z wyrośniętego ciasta formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka