Sposób przygotowania:
Racuchy 6
Zaczynamy od wymieszania kefiru naturalnego z łyżką cukru, otrębami owsianymi, mąką pszenną i łyżeczką proszku do pieczenia. Wszystkie składki dokładnie ze sobą mieszamy a następnie doprawiamy cukrem waniliowym i odrobiną soli. Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy gniazdka nasienne , następnie kroimy w plasterki a później w drobną kosteczkę. Jabłka dodajemy do miski z pozostałymi składnikami i mieszamy do uzyskania jednolitej masy , odstawiamy na ok 15min. W tym czasie rozgrzewamy oliwę na patelni. Z masy formujemy łyżką na patelni nieduże racuchy i pieczemy obustronnie do zarumienienia. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wyłożone na talerzu racuchy posypujemy cukrem pudrem . Smacznego
![Racuchy 6 Racuchy 6](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-6-165841.jpg)
![Racuchy 6 Racuchy 6](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-6-165842.jpg)
![Racuchy 6 Racuchy 6](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-6-165843.jpg)
![Racuchy 6 Racuchy 6](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-6-165844.jpg)
2milutka