belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Racuchy egzotyczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo proste i na prawdę pyszne. Polecam!!!

Racuchy egzotyczne

Składniki:

Racuchy egzotyczne

 

  • mąka 1,5 szklanki
  • cukier puder 3 łyżki
  • mleko 1 szklanka
  • drożdże 2 dag
  • sok ananasowy 4 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • jajko 1 łyżka
  • ananas plastry w syropie 10 dag
  • skórka pomarańczowa 1 sztuka
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

Racuchy egzotyczne
Do 1/3 szklanki mleka dodaj drożdże roztarte z łyżką cukru i łyżką mąki. Wymieszaj i pozostaw do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej i połącz z rozczynem, pozostałym mlekiem, jajkiem, solą i wyrób na pulchną masę. Pod koniec wyrabiania dodaj sok z ananasa, stopione masło, drobno pokrojony ananas i skórkę pomarańczową. Nakładaj ciasto łyżką na gorący olej, formuj placuszki u usmaż z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka