Sposób przygotowania:
Racuchy fikające koziołki
Do miski wkładamy ser,wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy.Wszystko mieszamy a następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko.Mąki dodajemy taką ilość by ciastobyło dość gęste. Wszystko razem mieszamy albo miksujemy.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Nabieramy ciasto łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na zloty kolor. Racuszki powiększają swoją objętość więc na łyżkę nabieramy ciasto umiarkowanie. Osączamy na sicie albo papierowym ręczniku. Można oprószyć cukrem pudrem.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Nabieramy ciasto łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na zloty kolor. Racuszki powiększają swoją objętość więc na łyżkę nabieramy ciasto umiarkowanie. Osączamy na sicie albo papierowym ręczniku. Można oprószyć cukrem pudrem.