pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Racuchy jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

U mnie robi sie je na słodko

Racuchy  jogurtowe

Składniki:

Racuchy jogurtowe

 

  • 1 duży jogurt
  • mąka ( ok. 1 szklanki )
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe
Aby usmażyć racuchy jogurtowe trzeba wymieszać jogurt, jajka , mąkę , szczyptę soli , cynamon i cukier puder . Odstawić ciasto na pół godziny . Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść ciasto .Smażyć małe racuchy na rumiano z obu stron ( przewracać łopatką ) .
Podawać z sosem owocowym albo śmietaną i cukrem.

Tagi:

jajko jajka