agnes31

agnes31

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

racuchy kapusciane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jest bardzo zdrowe i smaczne danie na obiad

racuchy kapusciane

Składniki:

racuchy kapusciane

 

  • cebuli,3 lyzki margaryny, 2szklanki mąki,4 jajka, 1i 1/4 szklanki mleka,olej, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

racuchy kapusciane
kapuste podgotuj 5-7 minut w osolonym wrzatku.Cebulę zrumien na margarynie.Z mąki szczypty soli, zoltek i mleka zrob ciasto dodaj do niego ostudzona i osaczona kapuste oraz cebule dokladnie wymieszaja przypraw do smaku sola i pieprzem na koncu dodaj do ciasta sztywna piane ubita z bialek na patelni rozgrzej olej nakladaj lyzka racuchy smaz z obu stron na zloto czas 40 minut

Tagi:

jajko jajka