Sposób przygotowania:
Racuchy kukurydzine
Przepis na placki z kukurydzy z puszki.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, smażymy aż nadmiar wody wyparuje.
Do miski wkładamy odsączoną kukurydzę, mąkę, jajko i pieczarki z cebulą. Mieszamy. Formujemy racuchy i smażymy je na rozgrzanym oleju (aż będą rumiane ale nie za długo).
Podajemy na ciepło z ulubioną surówką.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, smażymy aż nadmiar wody wyparuje.
Do miski wkładamy odsączoną kukurydzę, mąkę, jajko i pieczarki z cebulą. Mieszamy. Formujemy racuchy i smażymy je na rozgrzanym oleju (aż będą rumiane ale nie za długo).
Podajemy na ciepło z ulubioną surówką.