Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Racuchy na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny pomysł na słodką kolację :)

Racuchy na maślance

Składniki:

Racuchy na maślance

 

  • 0,5 l maślanki
  • 2 jajka
  • 0,5 kg mąki
  • 0,5 łyżeczki sody
  • sól
  • ulubiona konfitura

 

Sposób przygotowania:

Racuchy na maślance

Maślankę rozmieszać z jajkami i mąką, aż do uzyskania pulchnej masy. Dodać sodę oraz szczyptę soli do smaku.  Gotowe ciasto kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na złoty kolor. Podawać na gorąco z konfiturami, dżemem lub posypane cukrem pudrem.


Tagi:

jajko jajka