MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Racuchy z bananem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy z bananem pachnące pomarańczą, smaczna kolacja nie tylko dla dzieci.

Racuchy z bananem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z bananem.

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananem.
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko , cukier, sok z pomarańczy i miksujemy przez 30 sekund. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą ,dodajemy sól i dokładanie miksujemy przez 4 minuty. Banany obieramy , kroimy w plasterki . wsypujemy do ciasta i mieszamy . Na patelni teflonowej rozgrzewamy tłuszcz i łyżką kładziemy placuszki. Smażymy z każdej strony po 2 minuty i przekładamy na ręczniki papierowe w celu odsączenia nadmiaru oleju. Podajemy na ciepło.
Racuchy z bananem.
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko,cukier, i sok z pomarańczy.
Racuchy z bananem.
Do miski wsypujemy mąkę z sodą, sól i miksujemy przez 4 minuty.
Racuchy z bananem.
Banany obieramy i kroimy w plasterki a następnie dodajemy do ciasta.
Racuchy z bananem.
Racuchy smażymy na oleju z każdej strony po 2 minuty.

Tagi:

jajko jajka