Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Racuchy z borówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia.

Racuchy z borówką

Składniki:

Racuchy z borówką

 

  • 3 szk. mąki pszennej
  • 600 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 100 ml mleka
  • Cukier puder do posypki
  • 100 g borówek
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z borówką

I

Racuchy z borówką
Przygotowanie wszystkich składników na ciasto, łączymy ze sobą, dodajemy umyte borówki,

1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
2. Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.

II

Racuchy z borówką
Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni i smażymy racuchy.

3. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.

III

4. Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
5. Smacznego.