Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Racuchy z brzoskwiniami na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Do przygotowania w kilka chwil. Proste i smaczne racuchy z brzoskwiniami. Doskonałe na obiad. Polecam!

Racuchy z brzoskwiniami na maślance

Składniki:

Racuchy z brzoskwiniami na maślance

 

  • 2 szklanki maślanki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 35 dkg mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 brzoskwinie
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z brzoskwiniami na maślance
Maślankę wymieszaj z jajkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz sodą. Stopniowo dodawaj mąkę. Wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie i gęste. Z brzoskwiń usuń pestki. Pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Smaż na rumiano z dwóch stron. Oprósz cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka