ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Racuchy z dżemem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne racuszki dla łasuchów :) Ulubione racuchy mojego czteroletniego synka, zajada je aż mu się uszy trzęsą

Racuchy z dżemem truskawkowym

Składniki:

Racuchy z dżemem truskawkowym

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z dżemem truskawkowym
Do miski wlewamy mleko i dodajemy jajka, mąkę , cukier, szczyptę soli oraz sodę oczyszczoną. Wszystkie składniki razem miksujemy na jednolitą masę. Jabłka myjemy obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor. Układamy na talerz i każdy smarujemy dżemem.