Sposób przygotowania:
Smażony makaron z kurczakiem po chińsku
Grzyby mun namaczamy we wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy posiekanego w talarki pora, oraz paprykę i marchew pokrojone w małe słupki. Gdy warzywa zmiękną dolewamy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron.
Przesmażamy wszystko kilka minut lub opcjonalnie podajemy osobno makaron i kurczaka z warzywami. Serwujemy posypane kolendrą lub natką pietruszki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy posiekanego w talarki pora, oraz paprykę i marchew pokrojone w małe słupki. Gdy warzywa zmiękną dolewamy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron.
Przesmażamy wszystko kilka minut lub opcjonalnie podajemy osobno makaron i kurczaka z warzywami. Serwujemy posypane kolendrą lub natką pietruszki.
SylaUla