akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Drożdżowe racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tradycyjne, babcine drożdżowe racuchy z jabłkami. Puszyste, delikatne z wyczuwalnymi jabłkami. Oh..ile ja się już tego najadłam :D Polecam!

Drożdżowe racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z jabłkami

 

 

  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 2-3 duże jabłka

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z jabłkami
1. Ciasto: Wszystkie składniki wyrobić za pomocą miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta, ale rzadkiego (konsystencja gęstej śmietany) Odstawić na 2 godziny do podwojenia objętości. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do wyrośniętego ciasta, wymieszać. 3. Za pomocą łyżki nabierać porcję ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać posypane z cukrem pudrem i ze swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Smażenie drożdżowych racuchów z jabłkami.