Racuchy z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, aromatyczne i proste w przygotowaniu

Racuchy z jabłkiem

Składniki:

Racuchy z jabłkiem

 

  • 0,5 kg - mąka,
  • 2 szt - jajka,
  • 0,5 l - mleko,
  • 3 szt - jabłka,
  • 0,5 kostki - drożdże,
  • 1 łyżeczka - cukier,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do posypania,

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem
Drożdże zalać niewielką ilością ciepłego mleka, dodać cukier i wszystko razem wymieszać. Do miseczki wsypać mąkę, dodać mleko, jajka oraz zaczyn z drożdży. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Następnie dodać je do ciasta i delikatnie wymieszać. Smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.