alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna jesienna wariacja na temat racuszków. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Bardzo wszystkim polecam :)

Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem
Jajka wymieszać z kwaśnym mlekiem lub kefirem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy Dodać również przyprawy i żurawinę. Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę, dodać do ciasta na racuchy. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać oprószone cukrem pudrem. Smacznego :) 
Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem
Jajka wymieszać z kwaśnym mlekiem,dodać mąkę, proszek, przyprawy i pokrojone jablka
Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem
Wszystkie składniki delikatnie ale dokładnie wymieszać
Racuchy z jabłkiem, żurawiną, imbirem i cynamonem
Łyżką nakłądać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto