Sposób przygotowania:
Racuchy z kwaśnymi jabłkami
Do miski wbijam jajka, ciepłe mleko, cukier, sól,proszek oraz mąkę. Łączę za pomocą miksera.
Jabłka ja wybrałam kwaśne obieram i trę na tarce o grubych oczkach, dodaję do ciasta. Łączę łyżką.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta.
Smażę na rumiano z obu stron. Placuszki dokładnie posypuję cukrem pudrem, jogurtem czy ulubionymi powidłami.
Jabłka ja wybrałam kwaśne obieram i trę na tarce o grubych oczkach, dodaję do ciasta. Łączę łyżką.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta.
Smażę na rumiano z obu stron. Placuszki dokładnie posypuję cukrem pudrem, jogurtem czy ulubionymi powidłami.
gosiapiotrek23