patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Racuchy z kwaśnymi jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne racuchy z tartymi kwaśnymi jabłkami to idealny deser dla każdego. Smacznego . Polecam każdemu.

Racuchy z kwaśnymi jabłkami

Składniki:

Racuchy z kwaśnymi jabłkami

 

  • 300 ml ciepłego mleka
  • 3 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 duże zielone jabłka (ja dałam kwaśne)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z kwaśnymi jabłkami
Do miski wbijam  jajka, ciepłe mleko, cukier, sól,proszek oraz mąkę. Łączę za pomocą miksera.

Jabłka ja wybrałam kwaśne obieram i trę na tarce o grubych oczkach, dodaję do ciasta. Łączę łyżką.

Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta.

Smażę na rumiano z obu stron. Placuszki dokładnie posypuję cukrem pudrem, jogurtem czy ulubionymi powidłami.

Tagi:

racuchy danie