Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Racuchy z mąki razowej z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka kolacja na słodko dla dzieci

Racuchy z mąki razowej z jogurtem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy z mąki razowej z jogurtem

 

  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 2 jajka
  • duży jogurt naturalny
  • 1 soczyste jabłko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu różanego

Sposób przygotowania:

Racuchy z mąki razowej z jogurtem
Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy jajka, jogurt, proszek do pieczenia i miód. W wypadku gdy ciasto wyszło by zbyt gęste możemy dodać odrobinę wody. Jabłko myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z ciastem i smażymy na patelni. Podajemy np z miodem lub innymi sosami na słodko.
Racuchy z mąki razowej z jogurtem
Zamiast używać cukru mozemy dodać kilka łyżek miodu
Racuchy z mąki razowej z jogurtem
Wszystkie składniki dobrze mieszamy i na koniec dodajemy jabłko starte na tarce o grubych oczkach