Sposób przygotowania:
Racuchy z rodzynkami 2
Rodzynki trzeba opłukać. W połowie szklanki ciepłego mleka rozprowadzamy drożdże z cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu aż zaczną się unosić do góry. Dwa duże jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę i drożdże. Wszystko mieszamy łyżką, ciasto nie musi być za gęste, gdy jest zbyt gęste dodajemy ciepłe mleko. Dodajemy rodzynki i ponownie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu aż zacznie powiększać swą objętość. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Łyżką nabieramy niewielką ilość ciasta, kładziemy na tłuszcz i smażymy na rumiano.Nadmiar tłuszczu osączamy na papierowych serwetkach. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.