olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Racuchy z rumem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzisiaj przedstawiam racuchy w nowej odsłonie, a mianowicie racuchy w wersji z rumem i malinami. Pycha.

Racuchy z rumem

Składniki:

Racuchy z rumem

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z rumem

ETAP 1:

Racuchy z rumem
Do przesianej mąki dodaję żółtka i mleko.

Przesianą mąkę łączę z mlekiem i żółtkami oraz cukrem i szczyptą soli.

ETAP 2:

Racuchy z rumem
Do ciasta dodaję ubite na sztywno białka i rum.

Białka ubijam na sztywno, po czym łączę je z ciastem. Następnie dodaję rum i całość dokładnie mieszam.

ETAP 3:

Racuchy z rumem
Ciasto nakładam za pomocą łyżki i smażę na patelni.

Racuchy smażę na maśle.

ETAP 4:

Racuchy posypuję cukrem pudrem, po czym nakładam na każdy z nich łyżeczkę podsmażonych malin.