Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Racuchy ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Racuchy ze śliwkami

Racuchy ze śliwkami

Składniki:

Racuchy ze śliwkami

 

  • 1 ½ szklanki mąki
  • kilka śliwek węgierek, pokrojonych
  • 500 ml mleka
  • 2 jajka, roztrzepane
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej
  • cukier puder
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ze śliwkami

Aby przygotować pyszne racuchy ze śliwkami należy mąkę wymieszać z mlekiem, jajkami, proszkiem, cukrem i solą na gładkie ciasto, następnie kłaść je łyżką na rozgrzany olej, na każdym placku ułożyć kawałki śliwek i smażyć z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.