goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Racuszki drobiowe z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do racuszków drobiowych dodać można około 20 dag startego na tarce sera żółtego - zdecydowanie zmieniają ich smak.

Racuszki drobiowe z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki drobiowe z cebulą

 

  • filet z kurczaka 2 sztuki
  • jaja 2 sztuki
  • majonez 2 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki drobiowe z cebulą
Oczyszczonego fileta z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do niego pozostałe składniki: jajka, mąkę, majonez, posiekaną cebulkę oraz przyprawy. Całość mieszamy do powstania gęstej masy. Porcjami, łyżką nakładamy ją na rozgrzany na patelni olej i smażymy. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Racuszki drobiowe z cebulą
Do fileta z kurczaka dodajemy jajka, majonez
Racuszki drobiowe z cebulą
Dodajemy mąkę, posiekaną cebulkę oraz przyprawy
Racuszki drobiowe z cebulą
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron