halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Placuszki drobiowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Smaczne placuszki niesamowity smak.

Placuszki drobiowe

Składniki:

Placuszki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki drobiowe
Pierś kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i mielemy . Drożdże rozpuścić w 80 ml ciepłego mleka z 2 szczyptami cukru , odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wlać mleko , wyrośnięte drożdże ,wbić jajka, zmiksować. Doprawić ciasto przyprawami , sosem sojowo-grzybowym ,żeby było pikantne. Odstawić do wyrośnięcia . Mielone mięso z piesi mieszamy dokładnie z ciastem i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki na złoty kolor.