Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Racuszki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuszki drożdżowe bardzio dobre z cukrem pudrem

Racuszki drożdżowe

Składniki:

Racuszki drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki drożdżowe
Przygotowanie: w połowie szklanki ciepłego mleka rozprowadzić drożdże dodać 1 łyżkę cukru. Wlać je do maki, dodać jajka wymieszane z cukrem, resztę mleka sól do smaku i stopione masło. Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu aż wyrośnie. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki z obuch stron. Gdy mamy już gotowe możemy je posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak