Sposób przygotowania:
Racuszki drożdżowe z musem jabłkowym
Drożdże rozetrzeć dokładnie w ciepłym mleku z 1 łyżką mąki, cukru i szczyptą soli. Rozczyn odstawić na ok. 15 min.
Po odczekaniu dodać resztę mąki, kaszę mannę oraz 2 jajka. Starannie wymieszać i ponownie odstawić na ok. 15 min.
W tym czasie wykonaj mus.
Roztop na patelni cukier z wodą, następnie rozpuść masło, dodaj jabłka i praż. Dodaj troszkę cynamonu do samku. Lekko rozgnieć mus.
Po upływie 20 min. znów wymieszaj ciasto i smaż racuszki na niewielkiej ilości oleju na złoto. Polać je jogurtem naturalnym (wg. uznania) i musem jabłkowym.
Podawać na ciepło.
SMACZNEGO! :-)
Po odczekaniu dodać resztę mąki, kaszę mannę oraz 2 jajka. Starannie wymieszać i ponownie odstawić na ok. 15 min.
W tym czasie wykonaj mus.
Roztop na patelni cukier z wodą, następnie rozpuść masło, dodaj jabłka i praż. Dodaj troszkę cynamonu do samku. Lekko rozgnieć mus.
Po upływie 20 min. znów wymieszaj ciasto i smaż racuszki na niewielkiej ilości oleju na złoto. Polać je jogurtem naturalnym (wg. uznania) i musem jabłkowym.
Podawać na ciepło.
SMACZNEGO! :-)
eli_555