BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Racuszki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze jesienią robię zapas przecieru z dyni, by zawsze móc się cieszyć smakiem tak pysznych placuszków.

Racuszki dyniowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuszki dyniowe

 

  • jajko
  • 4 łyżki mąki
  • ok. 1/2 szklanki mleka(alergicy moga użyć wody)
  • 3 łyżki gęstego przecieru z dyni
  • łyżka cukru
  • olej do smażenia i puder do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki dyniowe
Jajko, przecier z dyni (dynię piekę w piekarniku i miksuję ) i cukier miksuję. Następnie dosypuję mąkę i wlewam mleko. Masa powinna być dość gęsta. Więc w razie potrzeby można dolać odrobinę mleka lub dosypać mąki. Na rozgrzanym oleju smażę okrągłe placuszki. Odsączam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypuję pudrem.
Racuszki dyniowe
intensywny kolor zawdzięczają dobrej odmianie dyni

Tagi:

jajko dynia jajka