zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Racuszki jabłkowo-serowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne, pełne jabłek racuszki, zasmakują każdemu.

Racuszki jabłkowo-serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki jabłkowo-serowe

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki jabłkowo-serowe
Jabłka myję, obieram i trę na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, wbijam dwa jajka, dodaję cynamon ,cukier i serek naturalny, wszystko dokładnie mieszam łyżką, dosypuję mąkę ( około 4-5 łyżek) ciasto powinno być gęste.Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, nakładam łyżką porcje ciasta i piekę racuszki do przyrumienienia. Po upieczeniu przekładam na ręcznik papierowy.Jeśli mało słodkie można posypać cukrem pudrem.
Racuszki jabłkowo-serowe
potrzebne jabłka, serek naturalny, cynamon, mąka..jajka.
Racuszki jabłkowo-serowe
Jabłka myję, obieram i trę na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, wbijam dwa jajka, dodaję cynamon ,cukier i serek naturalny
Racuszki jabłkowo-serowe
wszystko dokładnie mieszam łyżką, dosypuję mąkę ( około 4-5 łyżek) ciasto powinno być gęste.
Racuszki jabłkowo-serowe
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, nakładam łyżką porcje ciasta i piekę racuszki do przyrumienienia. Po upieczeniu przekładam na ręcznik papierowy.